Vienuoliktoji paskaita: gegužės 25 diena

Šį kartą mūsų nebuvo labai daug. Visus užpustė pavasarinis rūpestis, todėl mokėsi patys stipriausi ir atsilaikę prieš visus vargus. Bet visi kiti mano studentai yra tikrai neką prastesni — juk mokymasis namuose reikalauja dar daugiau vargo. Tikiuosi, kad visiems sekėsi labai gerai susitvarkyti su viskuo:)

O mes darėme naujų užduočių — pirmą kartą klausėme disko su įrašu.  Sekėsi labai gerai:) O ir buvo įdomu išgirsti,kaip šneka tikri anglakalbiai ir kokie skirtumai yra. Studentės labai nusistebėjo, kai išgirdo ne mane šnekant, o kažką iš kompiuterio. O tarimas buvo tikrai visai kitoks, nei aš stengdavausi jums AIŠKIAI ir RAIŠKIAI šnekėti:) Buvo labai daug juoko, kai išgirdo, kaip kiti gali šnekėti:)) o palyginimas buvo toks pat, kaip ir lietuvis šnekėtų maldamas žodžius:)

Sužinojome,  kad metai yra sakomi po du skaičius, pvz.: 1990 būtų sakoma 19, 90. O ne lietuvi6ku b8du. Tačiau, kai pradedame šnekėti apie savo amžių, tai skaičių nesakysime atskirai, nebus 20 —  2 ir 0, o bus TWENTY.

Sužinojome, kad klausimas ,,How do you do?” yra klausiamas tik susipažįstant, o į jį atsakoma lygiai tuo pačiu klausimu: ,,How do you do?” Ir kad kai žmonės klausia ,,How are you?, geriau yra atsakyti, kad jautiesi šauniai: ,,Vewy well, thank you”, ,,I’m fine, thanks”, nei sakyti, kaip jautiesi iš tikrųjų.

Homework:

Parašyti 10 frazių/klausimų ant ATSKIRO LAPELIO tam tikra tema, arba bet kokius klausimus, kuriuos norėtumėte kam nors pasakyti.

Leave a comment